(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Rohlíčky se skořicovo-máslovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 500g hladké mouky,1/2 kostky droždí, 200ml mléka, 3-4 lžíce cukru,120ml oleje,špetka soli. Náplň: 100g změklého másla,2-3 lžičky skořice, 120-150g cukru.
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny-droždí pouze rozdrobíme do mouky.Zapneme program "Těsto"a necháme pracovat pekárnu za nás. Připravíme si náplň-změklé máslo utřeme se skořicí a cukrem.
Když je těsto hotové,odkrajujeme z něj potřebné kousky a rozválíme je na malé placky.
Ty pak z jedné strany několikrát nakrojíme(viz.foto příloha) a na stranu nenakrojenou natřeme po celé délce trošinku náplně.Stačí jen lehká vrstva,protože se máslo rozpeče.Více náplně v rohlíčku nemá smysl,protože přebytečné množství másla pak vyteče během pečení na plech.
Poté každý nakrojený proužek těsta stočíme (viz.foto.příloha)a hotový zamotaný rohlík přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme rohlíky připravené na plechu,necháme je ještě 5-10minut kynout,pak je potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 190°C cca 20-25minut
A doplňuji jednu vychytávku:
Můžeme si usnadnit a urychlit práci tím,že nebudeme motat rohlíčky,ale můžeme těsto rozválet na placku,celou placku potřeme máslovo-skořicovou náplní,smotáme placku do rolády a roládu pak rozkrájíme na cca 6cm kousky,které přesuneme na plech,každý kousek uprostřed lehce stlačíme,necháme chvilku kynout,pak potřeme vejcem a upečeme.Brzy doplním tento postup i foto přílohou.
Dobrou chuť!
Když je těsto hotové,odkrajujeme z něj potřebné kousky a rozválíme je na malé placky.
Ty pak z jedné strany několikrát nakrojíme(viz.foto příloha) a na stranu nenakrojenou natřeme po celé délce trošinku náplně.Stačí jen lehká vrstva,protože se máslo rozpeče.Více náplně v rohlíčku nemá smysl,protože přebytečné množství másla pak vyteče během pečení na plech.
Poté každý nakrojený proužek těsta stočíme (viz.foto.příloha)a hotový zamotaný rohlík přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme rohlíky připravené na plechu,necháme je ještě 5-10minut kynout,pak je potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 190°C cca 20-25minut
A doplňuji jednu vychytávku:
Můžeme si usnadnit a urychlit práci tím,že nebudeme motat rohlíčky,ale můžeme těsto rozválet na placku,celou placku potřeme máslovo-skořicovou náplní,smotáme placku do rolády a roládu pak rozkrájíme na cca 6cm kousky,které přesuneme na plech,každý kousek uprostřed lehce stlačíme,necháme chvilku kynout,pak potřeme vejcem a upečeme.Brzy doplním tento postup i foto přílohou.
Dobrou chuť!
Kousek těsta rozválíme nebo třeba jen ručně uplácáme na placku a několikrát ji na jedné straně nakrojíme...
potřeme náplní
..každý nakrojený proužek stočíme...
...necháme rohlíky na plechu ještě chvíli kynout...
...po upečení...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
minie59
(upraveno)
20. 3. 2013, 14:34
Vcera jsem vyzkousela a jsou suprove pulka uz je
JituleU
(upraveno)
9. 9. 2012, 14:02
dd, dnes zkouším v kombinaci s "na slano", těsto parádní, jen mám problém s tím, že je nemám tak pěkně buclaté jako vy.. Necháte vyválené těsto v plátu ještě mírně kynout a pak až rolujete? díky jitka
vladkadasva
(upraveno)
9. 9. 2012, 14:17
@JituleU
Dobrý den, stačí je nechat nakynout na plechu, než je vložíte do vyhřáté trouby. V.
lidare
(upraveno)
21. 4. 2011, 20:51
věrush
(upraveno)
21. 4. 2011, 20:43
Dělala jsem bez pekarny a moc dobré
AjaVav
(upraveno)
21. 4. 2011, 13:21
Právě jsem dopekla, super recept . Určitě vyzkouším i ty nekynuté růžičky
bambus
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:31
Vypadají úúžasně.Můžu udělat těsto i bez pekárny?
Lua
(upraveno)
30. 5. 2010, 18:03
Jsou supéééééééér
janeckova
(upraveno)
14. 11. 2009, 17:03
Děkuji za super receptík vyzkošela jsem a byl hned pryč nedělala jsem sice rohlíčky jako vy ale vyzkoušela jsem udělat tu roládu a rozkrájet příjde mi to rychlejší . Dnes jsem je dělala už po několikáte a pořád je velký úspěch a dnes jsem si to trochu vylepšila k náplni jsem přidala mleté vlašské oříšky a nakonec po potření jsem je i oříšky posypala a bylo to super .Jak to tak vypadá budu to u nás muset dělat ze třech dávek ještě jednou moc děkuji za super receptík Renča.
teoder36
(upraveno)
27. 10. 2009, 14:29
Tak jsme vyzkoušeli ,vynikajícíííííí díky za supr recept
Dakota
(upraveno)
23. 10. 2009, 15:54
vypadají lákavě, miluju skořici a její vůni jen mám ještě dotaz, ta náplň vystačí na všechno těsto není jí málo jen ze 100g másla
vladkadasva
(upraveno)
23. 10. 2009, 17:35
@Dakota
..ta náplň slouží na ochucení,takže stačí jen lehce natřít...navíc máslo se při pečení rozpouští,takže když dáte náplně víc,tak stejně vyteče na plech Takže jde jen o to,náplň rozdělit,aby vyšlo na všechny rohlíčky.Mně vždycky tohle množství stačilo No a kdyby se vám zdálo náplně málo,tak stačí přidělat o trochu víc,no ne?
Dakota
(upraveno)
23. 10. 2009, 18:21
@vladkadasva
o víkendu vyzkouším díky s náplní budu šetřit aby vyzbyla a nevytekla já jen že jsem zvyklá všechno plnit dost, za krk mi při pečení věčně dýchá manžel a puboš, čučí a mají starost jestli na nich nešetřím
vladkadasva
(upraveno)
23. 10. 2009, 18:26
@Dakota
jo jo,to znám Jinak taky ráda plním dost,ale u tohodle jde prostě jen o to ochucení....tak mě napadá,jestli bych neměla pozměnit název receptu hezký večer!
teoder36
(upraveno)
23. 10. 2009, 13:13
Krásné,potíráte je ještě něčím??Než je dáte péct??
vladkadasva
(upraveno)
23. 10. 2009, 13:52
@teoder36
...jak je psáno už v receptu - než se vloží do trouby,potřou se rozšlehaným vejcem...
Zrušený účet
(upraveno)
23. 10. 2009, 13:10
Jé, já miluju vůni skořice při pečení Určo udělám rodině k snídani a pro nedělní návštěvu
Ilonáček
(upraveno)
18. 10. 2009, 23:32
žabada
(upraveno)
18. 10. 2009, 10:27
To vypadá skvěle
zdenula12
(upraveno)
23. 10. 2009, 12:21
Vlaďko vypadá to dobře já určitě vyzkouším - právě se chystám dělat a koukám že tam nejsou vejce -tam nepatří ?díky Zdena
vladkadasva
(upraveno)
23. 10. 2009, 13:07
@zdenula12
..vejce se do tohoto těsta nedává.Tak ať se pečení podaří